ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Η Αναστασία Βούλγαρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη γαλλική γλώσσα στη Γαλλία στο Centre Linguistique Appliquee, Besancon. Φοίτησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού. Σπούδασε fashion design, συστήματα διαχείρισης ποιότητας και διόρθωση και επιμέλεια κειμένου. Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ως επιχειρηματίας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης. Από το 1998 εργάζεται ως σύμβουλος ποιότητας στα συστήματα ISO 9000 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους διεθνείς φορείς πιστοποίησης LRQA, BVQI και TUV Austria Hellas.
Το 2011 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο ίντερνετ και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Τον Μάρτιο του 2011 παρουσίασε στο Θέατρο Συν-Κάτι το πρώτο της μονόπρακτο με τίτλο”Κάποιος να με φωνάξει”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία τής Ελένης Τζαγκαράκη, με μουσική επένδυση από έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Τον Μάιο του ίδιου έτους, το έργο παρουσιάστηκε στο Βουκουρέστι και σε άλλες πόλεις της Ρουμανίας, σε μετάφραση της Έλενας Λάζαρ, σκηνοθεσία της Μιχαέλα Μπόμποκ Μανέα και ερμηνεία της Ντανιέλα Μολντοβάν. Τον Μάρτιο του 2013 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της “Θα σε λιώσω!” από τις εκδόσεις Αγγελάκη. Τον Ιανουάριο του 2015 παρουσίασε στο Θέατρο Μεταξουργείο το “Κάποιος να με φωνάξει” σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη. Τον Δεκέμβριο του 2015 εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή “Το φως λιγόστεψε στην άκρη της πόλης” από τις εκδόσεις Εύμαρος. Το βιβλίο προλογίζει ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος ενώ το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί έργο του Ανδρέα Μαράτου. Τον Οκτώβριο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο της “Μίκης Θεοδωράκης, Διάλογοι στο λυκόφως: Συνοπτική παρουσίαση”. Το βιβλίο προλογίζει ο Μίκης Θεοδωράκης. Τον Σεπτέμβριο του 2017 έγραψε τα κείμενα για τη μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο “Γυναίκα Μάνα Αδελφή”, η οποία παρουσιάστηκε στις 11 & 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ‘Το μικρό Παρίσι των Αθηνών’. Τον Νοέμβριο του 2017 εκδόθηκε το βιβλίο της “Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, διάλογοι και το μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση”. Το βιβλίο προλογίζουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο συγγραφέας και θεολόγος Τριαντάφυλλος Σερμέτης. Διανέμεται δωρεάν από τη συγγραφέα και ως freee-book (στο https://www.scribd.com/document/389265260).
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 και από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019 παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο της “Το τελευταίο παιχνίδι” στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια.
Είναι συνεργάτις του παγκόσμιου διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Mikis Radio https://mikisradio.blogspot.gr/

  • Female
  • 1