ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Κ. Ιωάννου είναι Έλληνας συνθέτης, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, παραγωγός δίσκων και ραδιοφώνου.

Το 1966 γίνεται μέλος στο ροκ συγκρότημα “Υοungbίrds” ως οργανίστας, και αργότερα στους “Foremost” με τους οποίους έπαιξε για επτά χρόνια. Μετά το 1968, φοίτησε στο Ορφείο Ωδείο, στο Απολλώνειο Ωδείο για να καταλήξει στο Ωδείο Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα θεωριτικά της μουσικής, με καθηγητές τους Μενέλαο Παλλάντιο, Κώστα Κυδωνιάτη, Μάρκο Δραγούμη, Γιάννη Ιωαννίδη, και άλλους σημαντικούς μουσικούς. Την περίοδο 1974 με 1977, μαθήτευσε στο “Arcane School”. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα δια αλληλογραφίας με το Μουσικό Κολλέγιο του Berklee College of Music (Βοστώνη) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1982 πρωτοεμφανίζεται ως συνθέτης στον μουσικό διαγωνισμό έντεχνου λαϊκού τραγουδιού της ΚΝΕ και βραβεύεται από τα μέλη της κριτικής επιτροπής Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Ρίτσο. Το 1986 το ενδιαφέρον του στρέφεται στα μαθηματικά και τους αλγόριθμους, τα συνθεσάιζερ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Θεωρείται ως ένας από τους πρωτοπόρους αυτοδίδακτους στη σύνθεση της μουσικής μέσω υπολογιστών στην Ελλάδα. Εργάστηκε από το 1978, ως ενορχηστρωτής, μουσικός στα πλήκτρα και μουσικός παραγωγός στη παραγωγή μουσικών δίσκων, σε συναυλίες, σε νυχτερινά κέντρα, στο μουσικό θέατρο και την τηλεόραση.

Είχε συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Γιώργος Ζαμπέτας, Θάνος Μικρούτσικος, Απόστολος Καλδάρας,Δήμος Μούτσης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Σπανός, Νότης Μαυρουδής, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Χρήστος Νικολόπουλος, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Μενέλαος Θεοφανίδης, Λίνος Κόκοτος, Βασίλης Κουμπής, Σταμάτης Κραουνάκης, Τάκης Μουσαφίρης, Δημήτρης Λάγιος, Γιώργος Σταυριανός, και άλλους.

  • Male
  • 1