ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Ο Πέτρος Κακολύρης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1957 στα Κάτω Πετράλωνα και μεγάλωσε στον Ταύρο.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας και παρακολούθησε μεταπτυχιακό σεμινάριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Κοινωνία και Πολιτισμός».

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Αυγή, Εποχή και το περιοδικό Ταχυδρόμος. Επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της «Μονρόε αμορτισέρ».

Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης των Ελλήνων που έζησαν και σπούδασαν στην Ιταλία και υπεύθυνος του περιοδικού Λιμπρέτο. Συμμετείχε στη ραδιοφωνική ομάδα της Λέσχης αυτής, με εκπομπές στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Δίαυλος 10 και Τικ-Τακ 9,31 στα fm.

Το 1995 ίδρυσε την εφημερίδα Εν Ταύροις. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε στον εκδοτικό χώρο, αρχικά με τις εκδόσεις Αντίκτυπος (1999), αλλά αναγκάστηκε να διακόψει λόγω σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος το 2007.

Επανήλθε στο χώρο του βιβλίου το 2010, μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς το 2009 –της οποίας χρονικό και κατάθεση βιωματικής εμπειρίας αποτελεί το βιβλίο αυτό– συμμετέχοντας στον Όμιλο Πολιτισμού Εύμαρος και διευθύνοντας μέχρι σήμερα τις εκδόσεις Εύμαρος, με τη νομική υπόσταση της μη κερδοσκοπικής Πολιτιστικής Εταιρείας «Ηχώ του Κόσμου».

Έχει γράψει ακόμα το Ημερολόγιο 1999, (εκδ. Αντίκτυπος), με θέμα τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, έχει μεταφράσει και επιμεληθεί το βιβλίο Γκαλλιτσανό, η Ακρόπολη της Μεγάλης Ελλάδας, (εκδ. Αντίκτυπος, 2000), ενώ συμμετείχε και στο συλλογικό έργο Vivere pericolosamente: 26 ιστορίες από την Ιταλία, με το διήγημα «Una storia obscura», (εκδ. Αντίκτυπος 2005).

Επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Λίμπρο Ντ…όραντζ: Οι άνθρωποι πίσω από τα βιβλία» στο Πορτοκαλί Ραδιόφωνο και ήταν συμπαραγωγός της εκπομπής «Η άγνωστη χώρα της αναπηρίας» στο ίδιο ραδιόφωνο.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς.

  • Male
  • 1